Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Позиції нинішньої влади і Світового конгресу українців суттєво розбігаються

«Позиції нинішньої влади і Світового конгресу українців суттєво відрізняються», - заявив генеральний секретар Світового конгресу українців, представник Австралії Стефан Романів на прес-конференції «Як українська діаспора може впливати на сучасну ситуацію в Україні?”. Захід відбувся сьогодні, 29 березня, у Львові.


Гість з Австралії розповів про позицію Світового конгресу: українська мова – як єдина державна, Голодомор – як злочин проти людства. “Були відкриті архіви. З тих даних можна зрозуміти, що задум Сталіна щодо Голодомору в Україні був зовсім інші, ніж щодо голоду в інших республіках СРСР”, - заявив Стефан Романів. “У Канаді є День скорботи за померлими у часи Голодомору, а в Україні Табачник починає вчити, що нічого такого не було!.. Україна пам'ятає, світ визнає – такої лінії ми повинні дотримуватись”, - сказв Стефан Романів

Він також торкнувся теми економіки. Австралійські бізнесмени хочуть інвестувати в Україну, розвивати тут бізнес. Проте більшість з них відмовляються це робити, адже бракує нормального законодавство, зате всюди хабарництво.

Стефан Романів розповів також про закиди до Світового конгресу, мовляв, вони представляють інтереси українців закордоном, то чому ж хочуть впливати на ситуацію в самій Україні. Він сказав: “Ми маємо повне право це говорити, бо ми частина українського народу. Якщо я говорю про українську націю, то не обмежуюсь якимись територіями. Світовий конгрес має доступ до політиків, ЗМІ і має право порушувати українські питання у світі”.”.

Додамо, що Світовий конгрес українців об'єднує близько 17-20 млн громадян у понад 33 країнах світу.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ