Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прапор Перемоги піднімуть і у Львові?

Нардеп-одесит Євген Царьков зареєстрував у парламенті законопроект про узаконення використання радянського прапора (Прапор Перемоги) на всіх заходах, пов'язаних з подіями Великої Вітчизняної війни.

Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді 24 лютого 2011 року.

Підписи під документом також поставили нардепи Петро Цибенко, Сергій Гриневецький та Олександр Кузьмук.

Депутати пропонують внести до закону про «увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» низку положень щодо використання Прапора Перемоги. По-перше, автори документа пропонують дати визначення, що ж таке Прапор Перемоги.

«Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу і його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати виду штурмового прапора сто п’ятдесятого ордена Кутузова II ступеня Ірицької стрілецької дивізії», - зазначають автори документа.

Вони також пропонують зобов'язати використовувати Прапор Перемоги під час всіх пам'ятних подій, присвячених війні, записавши наступні атрибути заходів: «Використання копій Прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса; Громадське використання копій Прапора Перемоги під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, здійснюваних органами державної влади, органами місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об'єднаннями, покладання вінків до Могили Невідомого Солдата в Києві і інших пам'ятників Великої Вітчизняної війни 1941 -1945 рр. у День Перемоги та інші дні, пов'язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років - Дні звільнення та Дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників».

Пропонується також заснувати церемонію офіційного підйому в День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України.

Нагадаємо, що в понеділок, 28 лютого, таке рішення прийняли депутати Одеської міської ради, повідомляють Одеса.Коментарі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ