Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівника суду підозрюють у фальшуванні ухвал на право власності на будівлі

На Львівщині працівник суду підозрюється у складенні неправдивих рішень суду про визнання за підприємством майна на 200 млн грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області

Отож, прокуратурою Львівської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою начальника відділу одного із судів Львівської області у вчиненні службового підроблення та незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.1 ст.376-1 КК України.

Як встановлено під час розслідування, вказаний працівник Феміди склав і видав завідомо неправдиві ухвали суду в неіснуючій справі, що мали імітувати судовий розгляд. Більше того, підозрюваний видав рішення суду про визнання за підприємством права власності на комплекс будівель загальною вартістю більше як 200 млн грн, а також вніс тексти вказаних підроблених судових рішень до автоматизованої системи документообігу суду.

На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, а обвинувальний акт скеровано до Личаківського районного суду м. Львова.

Працівнику суду загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ