Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівниками Львівської та Рава-Руської митниць присічено три спроби незаконного вивезення валюти за межі України

Переміщення валюти з порушенням вітчизняного законодавства припинено працівниками Львівської та Рава-Руської митниць.
У першому випадку громадянин Італії відлітав на батьківщину через митний пост „Львів-аеропорт” Львівської митниці, скориставшись спрощеною системою митного контролю „зелений коридор”, чим мав автоматично засвідчити, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Однак виявилося, що серед особистих речей іноземця знаходилося майже 29 тисяч євро. Частина валюти була примотана скотчем до ноги пасажира під шкарпеткою.
В другому випадку через той же митний пост Львівської митниці в Україну з Польщі прямував громадянин Великобританії, який задекларував лише 2500 фунтів стерлінгів. Проте після завірення митної декларації виявилося, що в кишені куртки, в яку був одягнений іноземець, знаходилося ще 10 тисяч фунтів стерлінгів, дані про які не були заявлені усно та незадекларовані письмово.
Громадянин Польщі прямував на батьківщину через Рава-Руську митницю автомобілем „Сітроен” і задекларував лише 500 доларів США, 5040 польських злотих, 436 гривень та 20 євро. Проте після завірення митної декларації виявилося, що в кишенях брюк, у які був одягнений іноземець, знаходилося 10 тисяч доларів США, дані про які були відсутні.
В усіх випадках всю приховану та незадекларовану валюту вилучено. Складено протокол про порушення митних правил. Про це повідомила прес-служба Державної митної служби України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ