Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівників Лікарні швидкої медичної допомоги не скорочуватимуть – Зуб

У Лікарні швидкої медичної допомоги не планується скорочення жодної посади, йдеться про організаційні зміни структури. Про це заявив начальник львівського міського управління охорони здоров’я міста Володимир Зуб.

«Жодних рішень щодо будь-яких скорочень існуючих штатних посад у Лікарні швидкої медичної допомоги чи будь-якому іншому медичному закладі Львова не приймалося і примати не планується. Проблема роздута і надумана.

Управлінням охорони здоров’я впродовж останніх п’яти років не скорочено жодної посади при тому що скорочено 360 ліжок, які не використовувалося. Натомість введеноблизько 160 посад працівників медичних закладів там, де вони були потрібні. Ліжка скоротили, але це не призвело до скорочення доступності чи якості надання медичних послуг для населення. Утримувати треба тільки ті ліжка, які працюють, ті, які не працюють, треба знімати з фінансування, тому що ми не такі багаті.

Якби ми вчасно не приймали якісних менеджерських рішень, то сьогодні був би дефіцит фінансування медичної галузі Львова не 34 а 44 мільйони гривень. Якби ми не вели чітку практику енергоощадності, використання тільки тих ліжкомісць, які насправді працюють, то у Львові в час економічної кризи довелося б скорочувати медиків, як це було в інших містах країни. Ми цього не допустили і не допустимо. Тому дії були абсолютно потрібними і результативними.

Закиди міського депутата є необґрунтовані, якщо в неї є хоча б один документ, який підтверджує закиди, то я би просив їх продемонструвати громадськості, а відтак вже давати такі запити», - сказав начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання сесії Львівської міської ради було зачитано депутатський запит до міського голови з приводу «ліквідації Лікарні швидкої медичної допомоги та скорочення фахових лікарів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ