Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівників Львівського міського центру соціальних служб навчать протидіяти насильству в сім’ї

Сьогодні, 31 січня, для новонабраних працівників Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочинають навчання щодо протидії насильству в сім'ї. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Спеціалісти Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» для 74 фахівців із соціальної роботи, яких з нового року введено у штат центру соціальних служб, проведуть перший семінар щодо загальних питань проблематики сімейного насильства. Навчання відбудуться в рамках комплексної програми професійної підготовки нових кадрів. Під час семінару учасників ознайомлять із загальними засадами реалізації політики протидії насильству в сім’ї в Україні та світі та з особливостями діяльності соціального працівника у роботі із сім’ями, в яких вчиняється насильство.

Зокрема, учасники вивчатимуть законодавчі та інші нормативно-правові акти, які регулюють діяльність владних структур у сфері протидії насильству в сім’ї, дізнаються про причини та передумови вчинення сімейного насильства, наслідки насильницької поведінки для жертв насильства та їхніх сімей, психологічні особливості кривдників та циклічність процесу насильства, а також роль соціального працівника у процесі надання допомоги сім’ям, які страждають від домашнього насильства.

Також, з метою об’єднання зусиль влади та громади міста у питанні подолання насильства у львівських сім’ях, учасникам нададуть вичерпну інформацію про структури та організації, які працюють над проблемою сімейного насильства у Львові та надають допомогу як постраждалим від домашнього насильства, так і особам, схильним до його вчинення.

«Проблема сімейного насильства в Україні насправді актуальна і дуже важлива. Адже від наслідків домашнього насильства страждає не лише потерпілий, а й уся родина, особливо – діти, які зростають у атмосфері постійної агресії та ворожості. Раніше над її вирішенням працювали лише громадські організації, однак в останні роки значно зросла й відповідальність влади за те, що в українських сім’ях чиниться насильство.

Сьогодні саме соціальні працівники є тими людьми, які стоять найближче до випадків вчинення домашнього насильства та працюють з такими родинами. Однак, не лише їхня робота, а спільні зусилля усієї громади можуть насправді подолати цю проблему та зупинити насильство у львівських родинах. Насамперед зміна ставлення до проблеми домашнього насильства як до явища, з яким потрібно боротись та викорінювати, допоможе нам навчитись жити без насильства. І це стосується кожного з нас особисто, адже поруч з нами завжди є люди, які потребують допомоги та небайдужості», – розповідає Надія Костіна, тренер, координатор соціальних програм Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи».

Нагадаємо, з метою покращення надання соціальних послуг найвразливішим верствам населення міста Львова, Львівським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради від 14.11.2012 року № 1817 здійснено набір додаткових штатних одиниць у загальній кількості 74-х фахівців із соціальної роботи.

Довідка.

Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Менделеєва, 8.) надає широкий спектр безкоштовних послуг сім’ям знеповнолітніми дітьми, дітям та молодим особам до 35 років, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Детальнішу інформацію про діяльність ЛМЦСССДМ можна отримати за тел. 276-30-57.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ