Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Працівнику поліції, який у грудні минулого року вчинив смертельну ДТП, загрожує до 8 років в’язниці

Працівнику поліції, який у грудні минулого року вчинив смертельну ДТП, загрожує до 8 років в’язниці, - прес-служба ДБР.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно співробітника поліції. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що 30 грудня 2018 року, внаслідок грубого порушення  поліцейським правил дорожнього руху, в місті Львові в районі вулиць Івана Франка-Вітовського відбулася дорожньо-транспортна пригода в якій  загинула 25-річна дівчина. 

Перебуваючи за кермом власного транспортного засобу, правоохоронець  проявив неуважність і перевищив швидкість. За відсутності причин технічного характеру, водій не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу руху та на тротуар, де здійснив наїзд на зупинку громадського транспорту та на пішохода, яка в цю мить перебувала поряд.

Співробітник поліції обвинувачується в порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).  

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. 

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ