Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники бібліотек Івано-Франківщини отримали за січень більшу зарплату - на 50%

У Тисменицькому районі Івано-Франківщини усім бібліотечним працівникам проведена виплата заробітної плати за січень з урахуванням 50% урядової надбавки до посадового окладу, - зазначив начальник відділу культури та туризму Тисменицької РДА Олександра Стефінко. Повідомив кореспондент Гал-інфо в Івано-Франківській області.

    

За його словами, “Така увага до працівників бібліотечних установ, праця яких завжди були найменш оплачувануваною серед бюджетників, за залишковим принципом, - заслуговує на повагу”.

 

“Приємно, що на найвищому державному рівні нарешті почали не лише говорити про роль бібліотеки і бібліотекаря, а й думати”,- зазначив Олександр Стефінко.

 

Нагадаємо, що з 1 січня поточного року надбавки за стаж медичним працівникам та працівникам загальноосвітніх шкіл, технікумів, професійно-технічних училищ та інтернатів склали 20% до заробітних плат і на 50% зросли посадові оклади працівникам бібліотек.

 

Міністерство фінансів України направило листи обласним фінансовим управлінням з роз'ясненнями, що у січні повинні бути нараховані всі надбавки, передбачені постановою Уряду.

 

У поточному році збільшено дотації із Державного бюджету місцевим бюджетам: у 2009 році сума дотацій склала 2,4 млрд. грн., у 2010 -му - 3,5 млрд. грн. З урахуванням 500 млн. грн. видатків на надбавки сума дотацій збільшена на 1,1 млрд. грн.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ