Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники ДАІ констатують: аварійність на Львівщині зростає

Аварійність на дорогах Львівщини та міста Львова значно зросла - зазначають працівники Державтоінспекції України у Львівській області. „Сумна статистика значно більша за рахунок Львова: якщо на дорогах Львівщини кількість місць концентрації ДТП є на одному рівні, то у Львові ця кількість зросла до 54 місць. Якщо порівнювати з минулим роком, то ця цифра зросла з 30 до 40 місць”, — зазначає начальник відділення нагляду за перевезеннями небезпечних вантажів та стану доріг управління ДАІ у Львівській області Іван Слюзар.
Згідно зі словами Івана Слюзара, працівники ДАІ для того, щоби зменшити кількість аварійних ділянок на дорогах Львівщини, застосовують як перевірені методи, так і новітні технології: „Сьогодні біля Грибовичів на одній з небезпечних ділянок наносяться так звані лінії термопластику. Суть цієї технології полягає в тому, що біля аварійної ділянки або пішохідного переходу наносяться лінії термопластику, які викликають шумовий ефект під час в’їзду на них. Ці лінії наносяться тричі до початку аварійно небезпечного місця. Таким чином швидкість збивається до 40 кілометрів за годину”.
Окрім того, як наголосив Іван Слюзар, з настанням літа працівники ДАІ  зменшили кількість руху дорогами Львівщини великовагового транспорту. „Начальник управління ДАІ у Львівській області видав розпорядження протягом літа з 10-ї до 22 години обмежувати рух великовагових автомобілів дорогами Львівщини. Рух обмежується таким чином, що до водіїв фур підходять працівники ДАІ та рекомендують їм зупинитися на найближчому відстійнику до 22 години. Звичайно, що ми не можемо відслідковувати, наскільки водії є слухняними, оскільки ми даємо тільки рекомендації, карати за неслухняність ми не можемо”, — зазначив Слюзар.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ