Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Працівники КРУ у Львівській області взяли участь у роботі комісій з визначення сільськогосподарських підприємств, котрі мають право на отримання дотації, що виділяється виробникам продукції рослинництва

Працівники КРУ у Львівській області взяли участь у роботі комісій з визначення сільськогосподарських підприємств, які мають право на отримання фінансової підтримки (дотації), що виділяється виробникам продукції рослинництва. Про це повідомила прес-служба КРУ у Львівській області.
Станом на 21 березня поточного року 838 господарств області заявили про своє право на отримання понад 8,1 млн грн дотацій. Для документального підтвердження законності отримання цих коштів працівниками КРУ у складі комісій до 21 березня перевірено 795 господарств. Право на дотацію визнано за 686 с/г підприємствами на суму близько 7,5 млн грн. Працівники КРУ також взяли участь в обстеженні посівів площею 1390 га, за які с/г підприємства мали б отримати 139 тис.грн. Проте у зв’язку із несприятливими погодніми умовами більшість площ залишаються не обстеженими. Їх обстеження планується завершити до кінця березня.
Про ефективність роботи працівників КРУ у складі комісій з визначення переліку сільгосппідприємств, які отримають дотацію, свідчить той факт, що лише протягом березня 2006 р. в області було попереджено незаконні видатки бюджетних коштів на суму понад 400 тисяч гривень.
Зокрема, у Самбірському районі виявлено 3 суб’єкти, які згідно із законом не є с/г підприємствами, однак заявили про своє право на отримання дотації. Це ПП «Світанок»; ДП «Львівський дорсервіс» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України»; Погірцівський професійний агролісотехнічний ліцей. Таким чином попереджено незаконні видатки понад 18 тис. грн. бюджетних коштів.
Також у Бродівському районі виявлено 3 суб’єкти, що не є сільськогосподарськими підприємствами, - ВАТ «Бродівське хлібоприймальне підприємство», ВАТ «Бродівський консервний завод», ТзОВ «Світ-плюс». Таким чином попереджено незаконні видатки з державного бюджету понад 91 тис. грн.
У Золочівському районі проведеними перевірками виявлено 8 суб’єктів, що не мали права на отримання дотації. Це Білокамінська державна сортодослідна станція, Золочівський технікум Львівського державного аграрного університету; НВ ТзОВ «Технобудсервіс»; ФГ «Вінал»; ФГ «Куликова ферма»; ВПУ-75; Поморянський професійний ліцей; Грушківський психоневрологічний інтернат. Таким чином попереджено незаконні видатки на суму понад 224 тис. грн.
Попередні підсумки роботи, проведеної працівниками КРУ у складі комісій на місцях, свідчать, що завдяки спільним з представниками органів виконавчої влади діям забезпечується економне та ефективне використання коштів державного бюджету, з’явилась можливість додатково надати фінансову підтримку сільгосппідприємствам за посіви на площі понад 4 тисяч гектарів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ