Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники Львівської митниці викрили контрабанду комп’ютерних складових

Повертаючись з приватної поїздки з Республіки Польщі в Україну автомобілем «MERSEDES-BENZ», громадянин України обрав для руху смугу спрощеного контролю «зелений коридор» і порушив встановлений порядок проходження митного контролю на цій смузі. Повідомила прес-служба Львівської митниці.

Під час візуального огляду цього транспортного засобу у митників виникла підозра щодо наявності в ньому товарів, які підлягають митному оформленню та оподаткуванню.Автомобіль було виведено на майданчик поглибленого огляду транспортних засобів, де й було виявлено прихований від митного контролютовар, який відповідно до Закону України «Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України» перевищує встановлені норми ввезення громадянами товарів на митну територію України без письмового декларування і сплати податків і зборів, а саме: 100 штук материнських плат до комп’ютерів та ноутбуків. Товар заховали за декоративними обшивками боковин багажного відділення автомобіля тав інструментальних нішах днища багажного відділення. Вкладали його, демонтувавши декоративні обшивки багажного відділення автомобіля. Про наявність зазначеного товару гр. Вертелецький О.З в ході усного опитування не заявив, до митного контролю не пред’явив.

Отже, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів, що утруднюють їх виявлення.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 339, 352 Митного кодексу України. Товар на загальну суму 68 560 гривень та транспортний засіб вилучено до рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ