Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники Львівської митниці вилучили не задекларовану валюту на суму 737 тис. грн

Так, прямуючи у приватні поїздки до Республіки Польщі, у трьох випадках громадяни України намагались перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю валюту. Про це повідомив відділ з питань взаємодії із засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю Держмитслужби.

Під час письмового декларування один з них заявив про те, що везе 14 тис. доларів США та незначну суму гривень і злотих. Після завірення митної декларації, під час бесіди один з них «згадав», що везе ще 21 тис. доларів США.

Інший громадянин під час письмового декларування заявив про наявність в нього 10 тисяч доларів США. Після завірення митної декларації виявилось, що він має ще 20 тис. доларів США.

І ще один наш співвітчизник, прямуючи смугою «червоний коридор» автомобілем, намагався вивезти з України 37,5 тис. євро. Для цього він використав спосіб, що утруднює виявлення. Валюту загорнув у білий папір, обмотав клейкою стрічкою (скотчем) і заховав у конструктивній порожнині передньої панелі приладів за речовим ящиком (бардачком). Виявили валюту після демонтажу цього речового ящика. Ні в митній декларації, ні під час усного опитування громадянин України не заявив про те, що везе валюту в таких обсягах.

Усі ці люди вчинили дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил. Валюту вилучено - вона поповнить державну скарбницю.

Хочемо вам нагадати, що при усному декларування громадянам дозволяється ввозити та вивозити валюту в еквіваленті до 10 тис. євро. Суму більшу ніж 10 тис. євро теж дозволяється ввозити та вивозити, але за умови обов'язкового письмового декларування та довідки з банку про отримання грошової суми з рахунку. З огляду на вищеописані випадки правопорушення з валютою, можна зробити висновки, що якби громадяни задекларували письмового валюту та подали потрібні документи, то проблеми із митним законодавством у них не виникли б.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ