Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Працівники «Львівських авіаліній» вимагають від Президента призначити гендиректором підприємства Ярослава Шинкарчука

Координаційна рада ДАП «Львівські авіалінії» звернулась до Президента з проханням звільнити з посади в. о. гендиректора ДАП «Львівські авіалінії» новопризначеного Владислава Матюшенка, та призначити на посаду гендиректора Ярослава Шинкарчука, колишнього начальника виробництва підприємства. Про це «Гал-info» повідомив голова координаційної ради ДП «Львівські авіалінії» Володимир Верес.

За його словами, Владислава Матюшенка призначили за наказом міністра транспорту та зв’язку, і представили лише керівництву ДАП та бухгалтерії. «Матюшенка призначили за наказом Рудьковського, не радячись при цьому ні з трудовим колективом, ні з кимсь іншим. Матюшенко як менеджер прийшов без жодного бізнес-плану, як витягнути підприємство з кризи, в яке воно потрапило за керування ним попередніх керівників. Він не скасовує направлені на «розвал» державного підприємства та проти колективу ухвали попереднього керівництва і сам має «брудну» репутацію», – каже Верес.
З його слів, Матюшенко до свого призначення працював на вантажних перевезеннях ІЛ-76 в Івано-Франківську, потім займався торгівлею авіаційним паливом, а потім працював на посаді директора Івано-Франківського аеропорту. «Перебуваючи на посаді керівника Івано-Франківського аеропорту, він розвалив державне підприємство, яке потім було успішно продано „Приватбанку”. Його негативний імідж відомий далеко за межами України», – сказав Верес.   
Щодо Ярослава Шинкарчука, то, за словами Вереса, саме на нього розраховує колектив ДАП «Львівські авіалінії», мовляв, разом з ним прийде й інвестор – компанія «Росан інвест», яка готова підняти підприємство з руїни.
Як стверджує Верес, обов’язок прослідкувати за тим, щоб Президент отримав звернення, взяв на себе Тарас Стецьків, і як очікують представники колективу ДАП «Львівські авіалінії», Президент заступиться за них на сьогоднішньому засіданні РНБО перед прем’єром та міністром транспорту та зв’язку.
  4 грудня 2006 року Координаційна рада вже відсилала подібне звернення на адресу прем’єра, голови ВР, ФДМУ, Мінтрансзв’язку, Авіаційної адміністрації України, ЛОР, ЛОДА та відділення Фонду служби примирення та посередництва у Львівській області, але, як стверджують представники колективу ДАП «Львівські авіалінії», вони на нього не відреагували, натомість призначили на посаду в. о. гендиректора ДАП «Львівські авіалінії» Владислава Матюшенка.
Нагадаємо, що напередодні начальник головного управління промисловості ЛОДА Ростислав Сорока підтвердив, що на посаду в. о. гендиректора ДАП «Львівські авіалінії» призначено Владислава Матюшенка. «Його призначили за наказом Мінтрансзв’язку і ЛОДА лише поставили до відома. Ми відішлемо запит до Мінтрансзв’язку щодо того, чому так часто міняються керівники державних підприємств на Львівщині», – сказав Сорока.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ