Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники Театру для дітей та юнацтва протестують проти незаконного, на їхню думку, призначення гендиректора

Працівники театру для дітей та юнацтва протестують проти незаконного призначення гендиректора, а також вимагають скасувати рішення управління культури, і згідно з попередніми домовленостями, призначати нового керівника театру лише на конкурсній основі. Про це повідомили в Громадському форумі Львова.

Робоча група, що була обрана на загальних зборах колективу, попередньо підготувала і подала у міську раду проект модернізації театру. Також разом з представником управління культури В.Гладким розроблено новий Статут, який би унеможливив виникнення подібної ситуації в майбутньому.
Щодо звільненої з посади в.о. гендиректора Ю. Раденко, то, викликавши в управління культури, їй показали зовсім інший статут, з вимогою тримати це в таємниці від колективу. Також Ю. Раденко примушували написати заяву про звільнення за власним бажанням, однак вона категорично відмовилася це виконати без згоди з колективом.
Обурені працівники театру звернулися до заступника міського голови Василя Косіва з проханням втрутитися в ситуацію. Працівники театру, частина  яких є членами Громадського форуму Львова звернулися до Форуму за підтримкою.  Під обома зверненнями підписалися понад сімдесят членів колективу. Зустріч із заступником міського голови Василем Косівим заплановано на середу, 19 липня, у приміщенні театру.
Нагадаємо, 13 липня управління культури видало наказ на звільнення Ю.Раденко з посади в.о. гендиректора Першого українського театру для дітей та юнацтва та призначення без конкурсу на посаду в.о. гендиректора Олега Щербакова, колишнього голови ТВК Львівської області. І вже 14 липня на дошці оголошень театру було опубліковано наказ, датований 13 липня, про призначення Олега Щербакова генеральним директором театру. Того ж дня з уст новопризначеного гендиректора пролунало: „У випадку заворушень постане питання про ліквідацію театру”. В той же день на засіданні художньої ради театру участь у голосуванні взяв присутній екс-гендиректор Юрій Думнич, який на сьогодні вже не має жодного відношення до театру.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ