Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Працівники театру ЗОК розпочинають голодування

На адресу міського голови Львова Андрія Садового надійшов лист від колективу Драматичного театру Західного оперативного командування, в якому вони повідомляють, що 31 травня о 14.00 год. розпочинають голодування, — про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. Приблизна кількість учасників — 15 працівників, серед яких вагітні, хворі та діти.
Працівники вдалися до такого кроку у зв’язку з тим, що згідно з вимогами Директиви міністра оборони України та Директиви командувача військами Західного оперативного командування театр підлягає повній ліквідації.
 У своєму листі працівники театру зазначають, що, на жаль, на їхні багаторазові звернення до міністра оборони, Генерального прокурора, голови Служби безпеки, міністра культури і туризму, Президента України залишились поза увагою.
 «У своїх листах ми, зокрема, попереджали про те, що налаштовані захищати свої конституційні права та соціальні гарантії, вдаючись до акцій протесту”, —  зазначено у листі до Андрія Садового.
Міська влада висловлює свою підтримку працівникам театру і робитиме усе можливе,  аби їм допомогти. Міський голова Андрій Садовий повідомив, що на наступному засіданні сесії Львівської міської ради буде розглядатися питання про повернення приміщення театру у комунальну власність.
Рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від приміщення театру в будинку № 36 на вул. Городоцькій було передано у загальнодержавну власність Міністерства оборони при умові збереження його  функціонального призначення. Також міська рада отримала гарантійний лист від керівництва ЗОК, що це приміщення буде використовуватися за призначенням.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ