Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Працівники ВАТ „Іскра” готуються до страйку. На „Іскрі” про це нічого не знають

Працівники ВАТ „Іскра” готуються до страйку. Про це „Гал-info” повідомив голова вільної профспілки працівників ВАТ „Іскра” Віталій Ілик.
За його словами, причиною такого рішення є незадоволення працівників рівнем заробітньої плати та забезпеченням соціальних гарантій. Він також зазначив, що працівники підприємства сьогодні поінформували адміністрацію ВАТ про перехід на страйковий стан і займаються підготовкою необхідних документів. „Процедура передбачає інформування адміністрації з формуванням чітких вимог. Після чого в адміністрації є три дні на відповідь. Ми не ставимо на меті зупинити підприємство. Але після приватизації підприємства акції перейшли невідомо кому. І зараз власники так далеко зайшли по ліквідації соціальних гарантій, що більше не можна мовчати. Складається враження, що у декого є бажання забезпечити себе дешевою робочою силою”, — зазначив Віталій Ілик.
Він також додав, що остаточне рішення буде прийнято на зборах колективу, які відбудуться у середу або четвер. За його словами, страйк може розпочатися уже 20 березня.
Однак на самому підприємстві про можливий страйк трудового колективу кажуть, що не чули. Як повідомила „Гал-info” прес-секретар ВАТ „Іскра” Анна Сюч, офіційних звернень з цього приводу в адміністрацію не надходило. „Про це на підприємстві ніхто нічого не чув”, — додала вона. При цьому відповідаючи на запитання, що робитиме аднімістрація, якщо працівники все ж таки почнуть страйкувати, Анна Сюч сказала: „Такої ситуації не буде”.
Не більше про ситуацію зі страйком знає і голова профкому ВАТ „Іскра” Михайло Дацюк. Як зазначив він у коментарі „Гал-info”, про можливий страйк він чує вперше і коментувати ситуацію відмовився, посилаючись на некомпетентність львівських журналістів, які постійно щось перекручують. Михайло Дацюк також зазначив, що Віталій Ілик розпускає чутки. „Він взагалі не буває на заводі, а ще щось коментує. Якщо він говорить такі речі, то хай сам це і коментує”, — додав Михайло Дацюк.
Єдине, що вдалося дізнатися у голови профкому, це те, що переговори з адміністрацією підприємства трудовий колектив таки проводить, однак яких питань це стосується, він категорично відмовився говорити.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ