Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Працю культурної галузі Яворівщини оцінює увесь світ, – Наталія Лялюк

Фото Людмила Шубіна.
Фото Людмила Шубіна.
Фото Людмила Шубіна.
Фото Людмила Шубіна.
Фото Людмила Шубіна.
Фото Людмила Шубіна.
1/3
Працівники культури Яворівщини – у лідерах на Львівщині із виїзними концертами у військові частини, а також відвідували наших захисників на Сході, пропагували українське мистецтво з яворівським колоритом у Польщі та Грузії, – заявила вчора, 12 листопада, під час мистецького форуму в місті Яворові керівник відділу культури, туризму і молоді Яворівської райдержадміністрації Наталія Лялюк, яку в народі називають «нетиповим чиновником».

Як повідомив власкор Гал-інфо, ці оригінальні урочистості на кшталт вручення «Оскарів» відбулися з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва Яворівського району.

За словами голови Яворівської районної ради Володимира Сичака, хоча професійне свято працівників культури та аматорів народного мистецтва припало на 9 листопада, довелося відзначити його дещо пізніше: в районі відбувалися урочистості з нагоди 30-ліття виходу із підпілля УГКЦ, 75-річчя відходу у вічність праведного митрополита Андрея Шептицького, де були задіяні всі трударі культурної галузі району.

У просторій залі районного Народного дому «Сокіл» зібралися сотні людей, які дотичні до творення культурно-мистецького життя у львівському прикордонні. Розпочалося свято – нетрадиційно: із дефіле авторських модних суконь яворівських красунь.

«Шановні працівники культури та мистецтва Яворового краю! Щиро зичу, щоб весна у ваші душі ніколи не згасала, щоб та іскра натхнення творчості була невичерпною, щоб ви могли приносити людям радість. Щиро вдячна вам, за те, що ми завжди возвеличуємо та вшановуємо культуру Яворового краю разом. Бажаю аби ваш ентузіазм мав куди розвиватися та куди іти», – привітала учасників події керівник апарату Яворівської районної державної адміністрації Зоряна Мірило.

За вагомий внесок у розвиток галузі культури, високий професіоналізм у відродження української національної культури, розвитку народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва Яворівського району Почесними грамотами та цінними подарунками нагородили кращих представників галузі. Не обійшли нагородами яворівчан, які допомагають Народним домам, бібліотекам, творчим колективам доброчинно, зокрема, удостоєно символічних статуеток творчості місцевих журналістів.

Святковий настрій та музичні вітання були подаровані усім присутнім творчими колективами Яворівського району.

У коментарі власкорові Гал-інфо, керівник відділу культури, молоді та спорту Яворівської РДА Наталія Лялюк наголосила, що про здобутки культурної галузі Яворівщини знає увесь світ: адже лише Міжнародний фестиваль «Молода Галичина» десятиліттями збирає юні таланти з усіх куточків планети Земля; жодне святкування в Любачівському чи Ярославському повітах (РП) не обходиться без запрошень творчих колективів із Яворівщини; а тепер ще й у Грузії знають про яворівських митців, куди виїжджали для наведення братерських стосунків.

«На сценарій та режисуру нашого професійного свята пішов не один день, навіть і і не одна ніч. Втомлена? Ні! Щоправда, витиснута, наче лимон, але щаслива. Ніяк не вдається мені бути «типовим чиновником», – заходи разом з командою проводимо по-європейськи, відкинувши у Лету всі «радянські офіційності». Увесь концерт простояла за кулісами і хвилювалася за кожного виконавця, але найбільше зазирала у залу – переживала, щоб вся глядацька аудиторія була радісною та щасливою. І оті «Біс! Браво! Дякуємо!» – це для нас, працівників галузі культури і є найвищою нагородою», – поділилася із журналістом Наталія Лялюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ