Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Правники від «Свободи» побували в Нью-Йорку на конференції Українсько-американської асоціації юристів

Депутати Львівської міської ради від «Свободи» Андріян Гутник та Олег Махніцький були запрошені до Нью-Йорку та Канкуну (Мексика), де пройшла 34 конференція Українсько-американської асоціації юристів. Також у складі делегації «Свободи» були представники юридичного управління партії Олег Бондарчук та Сидір Кізін. Поїздка тривала 14 днів. Про це повідомила прес-служба депутата А. Гутника.

Українсько-американська асоціація юристів була створена 1977 року. Її членами є американські судді, адвокати і студенти юридичних факультетів США українського походження, і ті американські адвокати, які проявляють інтерес до українських справ. (Усі представники української делегації є членами Українсько-американської асоціації юристів (UABA).

Свободівці взяли участь в обговоренні роботи Лівітського інституту міжнародного розвитку - організації, що займається розширенням знань змагальності судових процесів юристів як критичного механізму для забезпечення демократичних і особистих свобод в Україні та можливості для українських адвокатів.

За круглим столом були обговорено роботу українських професійних організацій в діаспорі, їх проблеми та шляхи вирішення. Також було розглянуто питання щодо забезпечення іноземних арбітражних і судових рішень в Україні та українських арбітражних і судових рішень в США.

Андріян Гутник зазначив: «Цей візит обов’язково повинен мати практичне продовження. Він забезпечує підґрунтя форуму для зв'язку між українськими та американськими юристами. Отриману інформацію зі США можливо впроваджувати в судових і арбітражних процесах в Україні, зокрема у Львові. Необхідно застосовувати знання і досвід кожної професії для просування інтересів українсько-американського співтовариства. Необхідно сприяти діяльності українських юристів, надавати допомогу юридичній професії в Україні для досягнення найвищих цілей у себе на батьківщині, в інтересах професії, української громади в Америці, громадськості в цілому.

З доповіддю на тему: "Проблемні питання виконання рішень судів Сполучених Штатів Америки та міжнародних арбітражних судів на території України" виступив голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода», адвокат Сидір Кізін.

Депутат-«свободівець» Олег Махніцький своєю чергою зазначив, що ця поїздка була важливою, адже участь у конференції забезпечила розширення можливостей моніторингу з боку правових та правозахисних кіл США та інших демократичних країн за процесами, які відбуваються в Україні. Зокрема, йдеться про звуження прав і свобод громадян на мирні зібрання, нівелювання статусу та реальних повноважень судової влади в Україні, проблеми здійснення правосуддя і виконання судових рішень в Україні.

Також, керівником юридичної служби ВО «Свобода», Олегом Махніцьким була висловлена думка щодо створення представництва UABA у Львові та Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ