Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Правоохоронці Львівщини затримали трьох нелюдів, підозрюваних у серії вбивств і пограбувань у Львові і Чернівцях

Оперативники Львівщини затримали двох братів, вихідців із Тернопільщини, які 26 квітня скоїли вбивство касира під час пограбування ощадної каси по вулиці Городоцькій, 52 у Львові та ряд злочинів у Чернівцях. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові повідомив начальник ГУ УМВСУ у Львівській області Василь Пісний.
Як повідомив Пісний, старшому із них 32 роки, і раніше він вже відбув покарання терміном 6 років у Чехії за розбійні напади на ювелірні магазини. Після повернення в Україну він створив злочинне угрупування із 25-річним братом та іншими спільниками, яке скоювало вбивства в Україні.
„Одного ми затримали на території Тернопільської області, іншого у Івано-Франківську, – розповідає Пісний. – Затримали їх зранку, о 6 годині, коли вони ще спали”. Як повідомив Василь Пісний, вже вилучено докази (зокрема, автомобіль, який фігурує у записі відеоспостереження), проведено відтворення подій на місці злочину.
„На сьогодні ми довели їм те, що 23 квітня вони скоїли вбивство бізнесмена на території Чернівців, а 26 квітня ними було скоєно друге вбивство на вулиці Городоцькій, – каже Пісний, зазначаючи, що обидва злочинці відрізняються своїм цинізмом. – А третій злочин – це вбивство у Чернівцях, де вони вчинили напад на банк”.
Як повідомив Пісний, сьогодні у Закарпатській області було затримано ще одного громадянина, який, за інформацією міліції, також причетний до цієї справи. „Він вже доставлений у місто Львів”, – каже Василь Пісний. За словами начальника УМСУ затримані користувалися пістолетом з глушником, який контрабандою був доставлений з Чехії.
„Їхня тактика була залітаючи в ощадкасу відразу стріляти, аби інша людина зразу віддала кошти”, – каже міліціонер, розповідаючи, що у Львові злочинці викрали 3 тисячі доларів. „Не виключено, що і другу жінку хотіли усунути як свідка”, – розповідає Василь Пісний, зазначаючи, що злочинці були „нелюдами”, які відрізнялися особливою жорстокістю, і мали намір далі продовжувати свою діяльність.
За словами Пісного, правоохоронці зараз перевіряють інформацію про причетність затриманих до інших злочинів, які були скоєні раніше. Загалом, як повідомив Пісний, у ході широкомасштабної операції „Сирена” було опитано 10 000 людей.
Як повідомив Василь Пісний, розслідування злочину у Львові було на контролі у МВС, Кабміні та Президента України.
Нагадаємо, зранку 26 квітня невідомі скоїли розбійний напад на приміщення ощадної каси, яка розташована на вул. Городоцькій, 52 у Львові. Під час пограбування було застосовано зброю до жінок-касирок. В результаті стрілянини одна з жінок померла на місці події, іншу з важкими пораненнями було госпіталізовано у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ