Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Правоохоронці у приватних розмовах погрожують перевізникам, - «Відсіч»

У приватних розмовах правоохоронці погрожують перевізникам і вимагають, аби вони не везли людей зі Львова на пікет до Києва. Про це у коментарі "Гал-інфо" повідомила представник ГО "Відсіч" Ірина Чулівська.

Завтра, 25 листопада, відбудеться пікет біля стін Адміністрації Президента України. «Зі Львова має поїхати підприємців не менше, ніж минулого разу. Але поки що невідомо, як саме ми поїдемо. Можливо, кожен діставатиметься, як зможе: машинами, поїздом, автобусами», - зазначила Ірина Чулівська.

Нагадаємо, що учора, 23 листопада, член Національної координаційної ради підприємців Євген Шаповаленко, який є куратором протестних акцій у Західному регіоні, заявив, що правоохоронці Львівщини пригрозили, що відкликатимуть ліцензії у перевізників, якщо вони повезуть підприємців на мітинг у Київ.

Натомість прес-служба управління ДАІ у Львівській області заявила, що інформація, оприлюднена низкою Інтернет-видань про те, що співробітники Державтоінспекції Львівської області перешкоджають виїзду з Львівщини до Києва автобусів, не відповідає дійсності.

Прес-служба нагадала, що основним завданням Державтоінспекції є забезпечення безпечного проїзду пасажирів у транспортних засобах, зокрема, в автобусах.

Відповідно до чинного законодавства, співробітники ДАІ перед виїздом автобусів, які здійснюють нерегулярні перевезення, зобов’язані перевірити технічний стан цих транспортних засобів та наявність необхідних документів у водіїв.

В ДАІ повідомили, що перед виїздом до столиці з Львівської області було оглянуто 19 автобусів, які мали перевозити людей. Шість з них виявилися технічно несправними, а 13 справних транспортних засобів (автобусів) виїхали до Києва.

Крім того, жодних звернень до керівництва управління ДАІ у Львівській області з приводу перешкоджання виїзду автобусів із людьми до столиці не надходило.

В обласному ДАІ просять усіх, кому відомі факти незаконної заборони виїзду автобусів до Києва, повідомляти за номером телефону довіри 264 69 41.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ