Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Правозахисники: у приватному секторі у Криму нелегально живуть 5 тисяч жителів Донбасу

Кількість незареєстрованих переселенців зі сходу України в анексованому Криму, за даними кримського омбудсмена Людмили Лубіної, досягла п'яти тисяч. На її думку, приплив переселенців до Криму «призведе до збільшення безробіття і злочинності».

Про це повідомляється в грудневому звіті Кримської польової місії з прав людини, текст якого має редакція Крим.Реаліі.

Як повідомляється, за даними «Федеральної міграційної служби» в Криму, про надання тимчасового притулку звернулося 16 тис. 790 жителів сходу України.

Людмила Лубіна вважає, що ще п'ять тисяч чоловік проживають незареєстрованими в приватному секторі.

«Вона вважає, що приплив таких осіб до Криму призведе до збільшення безробіття і злочинності. Таким людям не дозволяють залишатися в Криму тривалий час. Це рішення обґрунтовують тим, що тимчасовий притулок іноземним громадянам та особам без громадянства на території Криму не надається, а квота таким категоріям виділена тільки на 5000 осіб, тоді як в 2015 році ця цифра зменшиться 1500», - йдеться у звіті Кримської польовий місії з прав людини.
«Цих людей реєструють на території Криму як шукачів притулку, а після переправляють в різні регіони Росії. У зв'язку з цим, здійснювати моніторинг їх стану, вилучення або видачі будь-яких документів, умови життя практично неможливо », - йдеться в документі.

Як відомо, Кримська польова місія здійснює свою моніторингову діяльність на Кримському півострові з 5 березня 2014 року і є результатом об'єднання зусиль ряду правозахисних організацій з України, Росії, інших країн СНД, а також міжнародних організацій.

Кримська польова місія щомісяця готує аналітичний звіт з аналізом ситуації в області прав людини в Криму після 16 березня 2014.

В кінці лютого - початку березня 2014 перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Після цього США і Європейський союз ввів низку економічних санкцій відносно Росії.

Захід продовжує наполягати на тому, що Крим є частиною України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ