Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Правильно оформляйте документи на дітей - і ваша подорож за кордон буде вдалою

Правильно оформляйте документи на дітей - і ваша подорож за кордон буде вдалою, - Держприкордонслужба.

На новорічні та різдвяні свята пасажиро-транспортний потік різко зростає, причому інтенсивність фіксується як в’їзд в країну, так і на виїзд.  Прикордонники забезпечують усім подорожуючим максимально комфортні умови перетину кордону. А щоб подорож була вдалою та не зіпсувалася на кордоні, Держприкордонслужба постійно інформує про порядок здійснення закордонних поїздок, особливо з дітьми.

Проте й надалі продовжують мати місце випадки надання на паспортний контроль документів, оформлених не належним чином, серед яких трапляються також і ті, що були видані незаконно. Так, учора через неналежно оформлені документи через кордон у пункті пропуску «Тиса» було не пропущено трьох дітей. 

На контроль разом з паспортами 60-річна жінка пред’явила заяву від матері про згоду на вивезення дітей за кордон, видану приватним нотаріусом  у Рівненській області. Однак під час поглибленої перевірки документа прикордонники встановили, що документ сфальсифіковано, адже на момент її видачі мати дітей перебувала за кордоном.

За даним фактом прикордонники надіслали до Ужгородського РВ поліції ГУНП у Закарпатській області повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 за ст.358 Кримінального кодексу України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». Неповнолітнім громадянам України, яких намагались незаконно вивезти за межі України, було винесено рішення про відмову в перетині державного кордону. Після завершення процесуальних заходів бабусі з дітьми довелося повернутися. 

Тому звертаємо увагу громадян!!! 

У разі вашого перебування за кордоном та необхідності оформити доручення на поїздку дитини, ви можете звернутися до дипломатичних   установ України за кордоном.

Прикордонне відомство також висловлює прохання до усіх подорожуючих, які найближчим часом збираються перетинати кордон, відповідально ставитись до оформлення своїх документів та документів на дітей.  А у разі виникнення запитань під час перетину кордону  - звертайтесь до співробітників Держприкордонслужби, які завжди нададуть вам необхідну консультацію та допомогу.

Також про виїзд за кордон неповнолітніх дітей читайте інформацію за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ