Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Правим силам вірять прихожани УПЦ КП, Януковичу – УПЦ МП та атеїсти – соціологія

Серед прихильників БЮТ та Фронту змін переважають прихожани УПЦ (КП). Разом з тим, серед прихильників БЮТ трохи більше греко-католиків і менше віруючих УПЦ (МП), а у Фронту змін навпаки – менше греко-католиків і більше віруючих УПЦ (МП). Такими є дані соціологічного дослідження, проведеного соцгрупою «Рейтинг».

Найбільше греко-католиків серед прихильників Свободи і Нашої України (домінуюча віра у структурі).

 

Віруючі УПЦ (МП) домінують у структурі КПУ та Партії регіонів, значна кількість серед них і віруючих, які не відносять себе до жодної з конфесій, або взагалі вважають себе невіруючими (атеїстами).

 

Разом з тим варто зазначити, що у структурі як КПУ, так і Партії регіонів майже кожен п’ятий виборець належить до УПЦ (КП).

 

Серед прихильників Сильної України приблизно порівну віруючих УПЦ (КП), УПЦ (МП) та віруючих, які не відносять себе до жодної з конфесій.

 

Дослідження проводилось з 2 – 10 березня 2010 р, Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші, вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%

 

Розподіл областей:

Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька

Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська

Північ: м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська

Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська, м. Севастополь

Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська

Донбас: Донецька, Луганська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ