Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

«Правий сектор» відмежувався від винниківських «патріотів», які побили активістів ІГО «Допомога армії України»

«Правий сектор» Львівщини рішуче відмежовується від тих містечкових «патріотів», які під приводом захисту інтересів місцевої територіальної громади, намагаються позбавити родини загиблих героїв належної їм шани і подяки… Оголошуємо про відкликання повноважень представників ПС у м. Винники, зокрема – координаторів Хому В. та Хому М.Понад те, керівництвом «Правого сектора» Львівщини заплановано оздоровлення та переформатування активу організації у м. Винники», - про це йдеться рішенні Проводу ПС, текст якого було поширено 24 листопада. Повідомила прес-служба ІГО «Допомога Армії України»

Подаємо заяву «Правого сектора» цілком:

«Українську землю топче чобіт окупанта, кращі сини українського народу, не шкодуючи власного життя, проливають кров, щоб захистити цілісність та незалежність нашої держави, щоб повернути мир у наші домівки та чисте небо над головами наших дітей. Найменше, чим може вдячний нарід вшанувати своїх загиблих героїв – це заопікуватись їхніми родинами, надати допомогу сиротам, вдовам, перестарілим батькам. Відтак, «Правий сектор» вважає своїм святим обов’язком домогтися того, щоб кожна родина загиблого героя отримала від держави Україна безоплатно земельну ділянку.

«Правий сектор» Львівщини рішуче відмежовується від тих містечкових «патріотів», які під приводом захисту інтересів місцевої територіальної громади, намагаються позбавити родини загиблих героїв належної їм шани і подяки.

«Правий сектор» Львівщини засуджує ганебний інцидент, що мав місце 7 листопада 2014 року у м. Винники, коли побили активістів, які домагались виділення земельних ділянок для учасників АТО.

Оскільки,під час згаданого інциденту мали місце маніпуляції з іменем «Правого сектору», оголошуємо про відкликання повноважень представників ПС у м. Винники, зокрема – координаторів Хому В. та Хому М.Понад те, керівництвом «Правого сектора» Львівщини заплановано оздоровлення та переформатування активу організації у м. Винники.

Провід «Правого сектора».

Нагадаємо, що за фактом побиття активістів у Винниках зареєстровано кримінальне провадження. Про це журналісту Гал-інфо розповів Олексій Дегтяренко, координатор-волонтер ІГО «Допомога армії України. Також за його словами, активісти мають намір звернутись до правоохоронних органів за фактом погроз фізичною розправою, що пролунали під час прес-конференції від власника парфумерної фабрики Ярослав Семенюка.

«Мені повідомили, що за фактом нашого побиття зареєстровано кримінальне провадження. Також мені повідомили, що, окрім мене, до міліції звернулись також інші активісти, що постраждали у сутичці з бізнесменами", - розповів Олексій Дегтяренко.

Він також зазначив, що свою підтримку активістам висловила низка громадських організацій Львівщини та вояки, що повернулись із зони проведення антитерористичної операції. "Громадські організації, котрі висловили нам свою підтримку, зібрали підписи під відкритим листом до Міністерства внутрішніх справ, Генеральної Прокуратури та прокуратури Львівщини, а також очільника міліції Львівщини Дмитра Загарії з вимогою об’єктивного та публічного розслідування за фактом нападу на активістів", - зазначив Олексій Дегтяренко.

Нагадаємо, 7 листопада у Винниках під час засідання Громадської ради, що створена при Винниківській міській раді, було жорстоко побито активістів з числа волонтерів, які виступають за виділення земельних ділянок учасникам бойових дій на сході України та родинам загиблих майданівців.

10 листопада постраждалі провели прес-конференцію, на котру запросили львівських журналістів, аби донести їм суть конфлікту. За словами волонтерів, до їх побиття причетні, зокрема депутат Винниківської міськради Володимир Почаєвець та місцевий бізнесмен, власник Львівської парфумерної фабрики Ярослав Семенюк, якому міська влада у минулому році виділила понад 1 га землі. Ярослав Семенюк намагався зірвати прес-конференцію.

Додамо, що йдеться про того самого Ярослава Семенюка, що був причетний до провокації, влаштованої свого часу у Львові в офісі екологічної інспекції.Тоді він, як тепер зрозуміло, також привів бандюків у масках, видаючи їх за учасників Майдану. Мета - прикрити екологічний злочин, коли він, Ярослав Семенюк, на власний розсуд змінив русло місцевої річки Маруньки, пустивши її потік через свій приватний ставок. Відтак, сусідські городи під час повені заливає вода, але кого це турбує.

Тепер ті самі, але вже прозрілі громадські активісти, які колись повірили побрехенькам Семенюка, звинуватили його у причетності до земельних оборудок, недотриманні екологічних законів і небажанні віддати шану родинам загиблих майданівців і військових. У відповідь Семенюк знову приводить гопників у масках, які цього разу називають себе членами "Правого сектору".

Відтак, активісти вимагають від правоохоронців, щоб ті поклали край ганебній практиці, коли у цивілізованому і культурному Львові горе-бізнесмени влаштовують бандитські напади на громадських лідерів.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ