Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Предки Януковича були поляками і католиками – Gazeta Wyborcza

Предки Президента України Віктора Януковича були поляками і католиками. Про це сам Янукович повідомив під час зустрічі з польськими журналістами напередодні свого візиту до Варшави і Гданська, пише Gazeta Wyborcza.

«Мій дід і прадід були литовські поляки, католики, - пояснив Президент, який щодня демонструють прихильність до православ'я. - Тільки мій батько народився в Донбасі, де він одружився на жінці з Росії. Всі інші предки були поляками».

Президент повідомив, що його бабуся народилася у Варшаві. «Її мати померла, а батько знову одружився на литовській полячці, яка мешкала у Вільнюсі. Після жовтневої революції сім'я переїхала до Вітебська в Білорусі, де бабуся вийшла заміж за мого діда, який жив недалеко від села Януки. Згодом сім`я переїхала на український Донбас, де я народився», – сказав він.

Янукович також запевнив, що Варшава, як і раніше, є стратегічним партнером Києва. Він підкреслив, що  хоче, перш за все, розвивати економічне співробітництво між країнами та історичне примирення в дусі «Ми прощаємо і просимо прощення».

Gazeta Wyborcza

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ