Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Представники духовенства УГКЦ отримали державні нагороди

23 серпня 2006 року Президент України Віктор Ющенко напередодні Дня незалежності вручив державні нагороди. Церемонія відбулася в Маріїнському палаці в Києві. На початку церемонії її учасники вшанували пам'ять загиблих в авіакатастрофі в Донецькій області.
Cеред тих, хто у цей день отримав з рук Президента високі державні нагороди був і Преосвященний Владика Юліян (Вороновський), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький УГКЦ. Владика Юліян був нагороджений орденом «За заслуги» II ступеня з нагоди 10-ї річниці Конституції України. Про це повідомила прес-служба Глави УГКЦ.
Крім того Указом Президента України № 684/2006 від 17 серпня 2006 року були нагороджені ще троє представників духовенства УГКЦ. Зокрема, орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня було нагороджено Преосвященного Владику Петра (Крика), Апостольського Екзарха для українців католиків візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії. А всечесніші отці Дмитро Блажейовський та Василь Поточняк - орденом «За заслуги» III ступеня.
У своєму вітальному слові Глава держави відзначив, що сьогодні в Маріїнському палаці зібралися «люди, які своїми зусиллями, працею, натхненням зробили послугу державі і нації». «Від вашої позиції, від того що ви говорите, значною мірою залежатиме позиція багатьох людей. Тому я прошу вас, як особистостей виняткових, знакових для України, і далі провадити великі труди в ім’я України», – сказав Віктор Ющенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ