Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники Львівської, Волинської, Закарпатської та Донецької областей взяли участь у міжнародному семінарі “Лідери академічного підприємництва”

Цими вихідними, 7-8 жовтня, у приміщенні Західного наукового центру при Національній Академії Наук (НАН) та Міністерства освіти і науки (МОН) України відбувся українсько-польський семінар на тему: “Лідери академічного підприємництва”, в якому взяли участь 25 учасників (студенти, аспіранти, громадські діячі, підприємці) зі Львівської, Волинської, Закарпатської та Донецької областей. Повідомили „Гал-іnfо” організатори семінару.
Протягом першого дня обговорювались теоретичні аспекти Академічного підприємництва, другий день семінару був присвячений практичним аспектам і прикладам діяльності академічного підприємництва в Європейському союзі. Також в межах проекту “Лідери академічного підприємництва” видано посібник “Вступ до академічного підприємництва”. Зокрема цей проект передбачає те, що молоді науковці, викладачі та навіть студенти можуть розробляти певні свої проекти у навчальних закладах, а от зреалізувати їх допоможе новостворений клуб “Лідери академічного підприємництва”.
 Вели семінар польські експерти: Президент Польської асоціації центрів інновацій і підприємництва Кшиштоф Матусяк, Президент Центру Інновацій і Підприємництва в Познані Кшиштоф Засядли, представник навчального осередку трансферу технологій Варшавського Університету Томаш Ціхоскі,  директор Центру трансферу технологій Краківської політехніки Томаш Мачуга.
Учасники семінару відзначили актуальність та новизну  даної тематики для України. Для втілення нових знань на практиці з ініціативи учасників семінару було створено Клуб “Лідери академічного підприємництва”, метою роботи якого є поширення в Україні ідеї Академічного підприємництва серед діючих підприємців, влади та молоді.
Проект профінансований в рамках Програми Польсько-Американської Фундації Свободи “Переміни в Регіоні – РІТА”, реалізованого через Фундацію Освіта для Демократії.
Організаторами семінару виступили ГО “Інститут громадського лідерства”, ЛМГО “Підкова”, Контактний пункт польських регіонів на Україні, Польська асоціація центрів інновацій і підприємництва, Західно науковий центр при НАН та МОН України, Львівський центр науково-технічної і економічної інформації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ