Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Представники медичних закладів з кількох українських міст відвідали Львівщину

Як повідомили 19 листопада у прес-службі Львівського центру розвитку місцевого самоврядування, днями відбувся навчальний візит представників медичних закладів громад Дніпропетровської Івано-Франківської та Сумської областей на Львівщину

Зважаючи на актуальність теми, програма візиту була насичена теоретичним та практичним досвідом на рівні первинної і вторинної медицини.

Зразковими медичними закладами на первинному рівні у Львівській області є Червоноградський Центр ПМСД та Моршинська лікарня, які пройшли процедуру відокремлення і уклали угоди з Національною службою здоров’я у першій хвилі. Обидва заклади відвідали головні лікарі та керівники сфери охорони здоров’я із ОТГ трьох областей України.   

Директор Червоноградського КНП Анна Ярмола поділилася корисною інформацією про перетворення, кадрову політику та нові підходи у роботі, які їй вдалося втілити. На її погляд,  запорукою успіху є злагоджена робота колективу КНП і органу місцевого самоврядування. «У нашому випадку комунікація та співпраця з владою міста стали вагомими факторами руху вперед закладу в процесі автономізації. Але без формування команди фахівців, неможливо було б отримати відповідний результат. Так у нас відбулась оптимізація штату, але тільки таким чином можна організувати надання якісних медичних послуг та створити належний сервіс, адже реформа передбачає конкурентну боротьбу задля мотивування кращих», - зазначила Анна Ярмола.

Другий день навчального візиту був присвячений обміну досвідом між учасниками і спілкуванню з представниками профільного департаменту ЛОДА та практикуючим лікарем КНП Ігорем Заставним.  

Звертаючись до учасників заходу, директор Львівського ЦРМС Галина Гречин подякувала учасникам за інтерес до досвіду Львівської області. «Реформа прописує чіткий алгоритм, де крок за кроком відбувається перетворення, проте досвід свідчить, що у кожного виникають питання і труднощі з власного досвіду. Такий обмін досвідом і вивчення корисних практик допомагає отримувати відповіді на складні питання і підтримку колег», - розповіла Галина Гречин.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько розповів учасникам навчального візиту про стан реформи у Львівській області. За словами представника департаменту, якби не було запиту від громад, то не було би тієї нової системи управління, яку ми зараз маємо, бо це був дуже цікавий шанс, який не можна було втратити. «В переважній більшості, більш ініціативними були молоді люди, яким не було чого втрачати, які хотіли працювати і гідно заробляти. Зараз ніхто з них не шкодує, що ступив на шлях реформи», - наголосив Андрій Васько.

Закінчував зустріч сімейний лікар Ігор Заставний, який наголосив, що ключовим чинником успіху є «пацієнтоорієнтованість» та власний розвиток лікаря.  

Організували візит Львівський, Дніпропетровський, Івано-Франківський та Сумський центри розвитку місцевого самоврядування, створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ