Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Представники молодіжних організацій Львівщини відвідають Крути в річницю загибелі в бою за станцію 300 українських хлопців

Найактивніші члени молодіжних організацій Львівщини 28-30 січня відвідають станцію Крути Чернігівської області у річницю бою під Крутами, де загинули 300 українських хлопців. Організаторами акції виступили Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Львівської ОДА спільно з молодіжними громадськими організаціями Львівщини, зокрема профспілка ЛНУ імені Івана Франка, Медичного університету імені Данила Галицького, НУ „Львівська політехніка”, Української академії друкарства імені Федорова, Музична академія Імені Лисенка, організації „Пласт”, „СУМ”, „Молода Просвіта”, ГО  „Пора”, „Студенське братство Львівщини”, Українська молодь – Христові та інші. Усього делегація від Львівщини налічуватиме 43 особи. Захід вшанування загиблих героїв організовує Секретаріат Президента України за підтримки Чернігівської ОДА. 29 січня на місці загибелі на станції Крути після Богослужіння відбудеться віче за участю Президента України Віктора Ющенка.
Після вшанування пам’яті героїв для львівської делегації організують екскурсійно-ознайомлювальний тур по Чернігівській області. Лідери громадських організацій сподіваються, що цей захід сприятиме також покращенню контактів між громадськими організаціями різних регіонів України.
Як зазначив начальник управління у справах сім’ї та молоді Львівщини Андрій Корнат: „Це не галичкова акція і управління підтримуватиме й інші акції, які сприятимуть національно-патріотичному вихованню молоді”.
За словами Андрія Корната, акцію профінансують з обласного бюджету, щоправда, кошти виділені з нього, покриють лише витрати на проїзд, щодо решти, то управління сподівається на гостинність Чернігівської землі та ініціативність учасників поїздки. Варто зазначити, що такі поїздки не є новими для львівської молоді. За словами голови ЛОО „Пласт” Ростислава Довбуша, пам’ять героїв вшановували пластуни, такі акції є  традиційними для них: „Ми їздили ще тоді, коли ніхто не їздив, добиралися на електричках та перекладних, адже це день величі українського духу і ми маємо про нього пам’ятати.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ