Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прем’єр Польщі назвав міграційну кризу «найбільшою за останні 30 років спробою дестабілізації Європи»

21 листопада Матеуш Моравєцький почав серію зустрічей з лідерами балтійських країн, присвячену кризі на східному кордоні ЄС

Як повідомило Польське радіо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький наголосив,що міграційну кризу викликав режим Аляксандра Лукашенки, підтримуваний Владіміром Путіном. Дії Путіна та Лукашенки польський прем’єр назвав «найбільшою за останні 30 років спробою дестабілізації Європи».

Очільник польського уряду опублікував у соцмережах відео, в якому запевнив, що Польща захищає і буде захищати східний кордон Європейського Союзу:

«Сьогодні ціллю є Польща, але завтра нею може бути Німеччина, Бельгія, Франція чи Іспанія. Так виглядає концепція організації міграційних шляхів. Тиск Лукашенки та Путіна відчуває вся Європа. Це — тільки початок, диктатори не припинять своїх дій. Я запевняю, що Польща не піддасться шантажу, і ми зробимо все, щоби зупинити зло, яке загрожує всій Європі».

21 листопада Матеуш Моравєцький почав серію зустрічей з лідерами балтійських країн, присвячену кризі на східному кордоні ЄС. Перша столиця, в якій відбуваються розмови, - Таллінн, тут польський прем’єр зустрівся з прем’єркою Естонії Каєю Каллас. Попри те, що Естонія не має спільного з Білоруссю кордону, естонська влада прийняла рішення про те, щоби побудувати на кордоні з Росією тимчасову огорожу з колючого дроту. Естонія вислала до Польщі близько сотні своїх солдатів і дрони для забезпечення захисту польсько-білоруського кордону. Після Талінна Матеуш Моравєцький поїде до Вільнюса та Риги, де зустрінеться з очільниками урядів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ