Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прем’єр-міністр готова взятися за розслідування справи про земельні афери на Львівщині

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко готова розглянути звернення депутатів Львівської міської ради щодо розслідування земельних афер на Львівщині. Як повідомили «Гал-info» у приймальні Блоку Юлії Тимошенко, «прем’єр готова розглянути звернення, однак наразі ніхто офіційно не звертався».
 «Якщо звернення надійде, то ми розглянемо його, вивчимо, виробимо власну позицію. Наразі Юлія Тимошенко не знає про бажання депутатів Львівської міської ради про звернення до неї, відповідно, й офіційної позиції прем’єра з цього приводу немає», – зазначили у приймальні.
Нагадаємо, як повідомила у коментарі «Гал-info» депутат ЛМР Віра Лясковська, звернення до Тимошенко і Богатирьової щодо розслідування земельних афер на Львівщині буде надіслано після офіційної відповіді прокуратури. Зокрема йдеться про виділення 328,7 гектарів особливо цінних земель лісопаркової частини зеленої зони Львова, а також 15 земельних ділянок під будівництво АЗС у Львові.
Львівська міська рада звернулася до РНБО з приводу вищезазначених фактів, своєю чергою Рада нацбезпеки передала матеріали у Генеральну прокуратуру України, яка передала все у прокуратуру Львівської області.
Нагадаємо, 6 листопада Президент України доручив Секретарю РНБО перевірити додержання земельного законодавства та прав громадян у сфері земельних відносин у Львівській області. З цією метою наприкінці листопада Львів відвідали представники РНБО.
Також 27 грудня, Президент доручив Генеральному прокурору здійснити перевірки дотримання земельного законодавства. У документі Ющенко звернув увагу на "масові порушення земельного законодавства, відсутність реальної відповідальності посадових осіб за прийняті незаконні рішення, безкарність замовників та організаторів злочинних схем у земельній сфері". Про результати цієї роботи ГПУ має повідомити Президента до 31 березня 2008 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ