Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Прем’єр-міністр України визначила основні завдання податкової служби на поточний рік — голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк

14 березня 2008 року в Національному університеті ДПС України відбулася нарада з питань діяльності органів державної податкової служби України за участі прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, Міністра фінансів України Віктора Пинзеника, Голови ДПА України Сергія Буряка, керівників структурних підрозділів ДПА України та голів ДПА в регіонах, в тому числі і голови ДПА у Львівській області Віталія Хилюка. Про це він розповів у коментарі «Гал-info».
На цій нараді розглядались підсумки роботи органів державної податкової служби за січень-лютий, окреслювались питання, що потребують негайного вирішення та існуючі резерви.
За його словами, голова ДПА України Сергій Буряк поінформував про результати роботи податкової служби. Так, у січні-лютому поточного року завдання Міністерства фінансів України по збору до загального фонду Державного бюджету України виконані на 102,3 відсотка, зібрано 15,7 млрд. гривень. Це більше відповідного періоду минулого року на 35,1 відсотка, або на 4,1 млрд. гривень. Надходження податку на прибуток на 61,8 відсотка перевищують рівень відповідного періоду минулого року, збір податку на додану вартість на 32,2 відсотка. Значно зросла, порівняно з минулим роком, сума відшкодованого податку на додану вартість на 63,6 відсотка.
«Основними завданнями податкової служби у 2008 році прем’єром Юлією Тимошенко визначено скорочення тіньового сектора економіки та легалізацію його доходів. Юлія Тимошенко відзначила, що відтепер якість роботи регіональних податкових служб оцінюватиметься за показником податкового навантаження. На сьогоднішній день, як відзначила Юлія Тимошенко, резерви наповнення держбюджету за рахунок сумлінної сплати податків безмежні і, в першу чергу, мова йде про руйнування схем ухилення від сплати податків», — розповів Віталій Хилюк.
Він також додав, що міністр фінансів України Віктор Пинзеник здійснив аналіз стану забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів, тенденцій, які відбуваються в податковій системі та їх вплив на сплату податків і окреслив напрями пошуку резервів наповнення державного бюджету.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ