Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Прем’єр-міністри України та Грузії відвідали Міжнародний центр миротворчості та безпеки на Львівщині

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль спільно з Прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі під час робочої поїздки до Львівської області 21 серпня відвідали Міжнародний центр миротворчості та безпеки. Про це інформує пресслужба ЛМР.

Очільники урядів та голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький оглянули центр та процес планування бойових дій за стандартами НАТО. Денис Шмигаль та Іраклій Гарібашвілі також ознайомилися з навчально-матеріальною базою МЦМБ і сучасними зразками стрілецької зброї та озброєння.

«Яворівський полігон є одним із двох в Україні, де проводяться міжнародні військові навчання. Від початку російської агресії тут активно проводять тренування підрозділи ЗСУ та Національної гвардії. Загалом у центрі за стандартами НАТО підготовлено близько 20 тисяч військовослужбовців. Це вагомий внесок у зміцнення обороноздатності України», — підкреслив Прем’єр-міністр України.

Денис Шмигаль додав, що об’єднання зусиль у посиленні безпеки є надзвичайно важливим для спільного євроатлантичного майбутнього України та Грузії. 

Довідково

Міжнародний центр миротворчості та безпеки, більш відомий як «Яворівський військовий полігон» — військовий полігон на заході України, розташований за 30 км на північний захід від Львова в Яворівському районі. 

Починаючи з 1995 р. на території полігону проходять міжнародні навчання «Щит миру» в межах програми «Партнерство заради миру», котрі проводяться спільно Україною та НАТО.

Навчальний центр «Партнерство заради миру» призначений для забезпечення та проведення курсової підготовки національних контингентів та національного персоналу (військових спостерігачів, штабних офіцерів) до участі в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, а також підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України та інших військових формувань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ