Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Премія імені Бандери – лауреат отримає 20 тис. грн

Сьогодні, 24 січня, депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ірина Фаріон представила проект положення про премію імені Героя України Степана Бандери. За словами депутата, проект положення дооопрацюють та, зважаючи на зауваження від громадськості, винесуть в березні на розгляд сесії Львівської облради.

«Кожна людина прагне до ідеалу, прагне прикладу для наслідування і для нас таким прикладом є Степан Бандера. Для нас було надзвичайно важливо заснувати премію Львівської обласної ради ім. Степана Бандери. Не лише тому, що ці істоти, які є при владі, мають Бандеру та Шухевича за основних об’єктіврозстрілу.В них вже від тих імен коліна підгинаються, вони воюють з Бандерою мертвим, з Коновальцем мертвим, з Шухевичем мертвим… Тому, ми маємо дуже наступально чинити просвітницьку роботу», –заявила Ірина Фаріон.

Згідно з проектом положення Львівська обласна рада щороку напередодні 1 січня вручатиме премію у трьох номінаціях: громадська, політична та науково-навчальна національна державотворча діяльність.

Лауриати отримають грошову винагороду в розмірі 20 тис грн кожен.

За словами депутата кандидатури лауреатів розглядатимуть члени постійних комісій з питань освіти на науки і з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ, а також через мережу Інтернет.

«Завдання премії імені Степана Бандери – відкриття відважних, одержимих, вільних і самодостатніх особистостей. Саме такі люди є локомотивом творення держави», – сказала Ірина Фаріон.

Додамо, що Ірина Фаріон є автором проекту Положення про премію імені Героя України Степана Бандери, засновану Львівською обласною радою з ініціативи голови облради Олега Панькевича. Положення уже затвердила комісія з питань освіти і науки. Нагадаємо, що 13 січня 2011 року на сесії Львівської обласної ради, яка відбулася біля пам’ятника Степанові Бандері, депутати ухвалили рішення, яке, зокрема передбачало заснування обласної премії імені Бандери.

Подаємо текст положення.

Проект Положення про премію імені Героя України Степана Бандери, засновану Львівською обласною радою

1. Премію обласної ради призначають у галузі національного державотворення.

2. Премією відзначають громадських і політичних діячів, державницькі та громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.

3. Премію присуджують щорічно напередодні 1 січня – дня уродин Степана Бандери (цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року з урочистим врученням 30 червня 2012 року).

4. Здобувача премії (особу чи інституцію)висувають громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями щонайменше трьох авторитетних громадських, політичних та наукових діячів способом подання текстового тезового викладу своєї громадської, політичної та наукової діяльності та її результатів в українському державотворенні (проект, винахід, інвестиції, науково-теоретичні праці: монографія, посібник тощо відповідного спрямування).

5. Премія передбачає три номінації: громадська, політична, науково-навчальна національна державотворча діяльність.

6. Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20000 грн. Якщо здобувачі не відповідають заявленими вимогам, можливе присудження премії лише в окремих номінаціях або взагалі відсутність лауреата впродовж того чи того року.

7. ЛОР зберігає за собою право висунення власної кандидатури з запрошенням до конкурсу.

8. Матеріали – як здобутки за останні три роки – на здобуття премії приймають на адресу Львівської обласної ради (комісія з питань освіти і науки, вул. Винниченка, 18, м. Львів, 79008) у межах від 30 червня до 1 грудня.

9. Здобувачі премії не обмежені проживанням на території Львівської області.

10. Кандидатури на призначення премії способом таємного голосування розглядають:

– члени постійної комісії з питань освіти та науки;

– члени постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації;

– публічне обговорення і голосування кандидатур в Інтернет-мережі, організоване відділом інформації та зв’язків з громадськістю Львівської обласної ради.

11. Якщо на здобуття премії висунуто кандидатуру із членів постійних комісій, то ця особа не бере участи в обговоренні поданих кандидатур.

12. Рішення з кожної кандидатури приймають на основі голосування:

– половини складу та 1 голос;

– за розгляду лише одного претендента у кожній номінації – 2/3 від загальної кількості учасників голосування.

Якщо жоден із учасників голосування не набрав необхідної кількості голосів, відбувається переголосування серед 2-х претендентів, що набрали більшу кількість голосів.

Якщо голоси діляться порівну, шляхом відкритого голосування ухвалюють рішення: премію поділити порівну; не присудити жодному претендентові; провести переголосування.

13. Проект зазначеного Положення розмістити на веб-сторінці ЛОР з метою корегування та доповнення (в межах від 23 січня до 23 лютого) та остаточно ухвалити Положення до 1 березня 2012 року.

Примітка. Цього року матеріали кандидатур на призначення премії приймають від 01 березня до01 червня та, у разі присудження, урочисто оголошують лауреата премії імені Героя України Степана Бандери з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня 2012 року.

Фото - Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ