Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Преосвященного Владику Михаїла (Колтуна), Єпарха Сокальського призначено керівником Відділу для силових структур Патріаршої курії УГКЦ

Керівником Відділу для силових структур Патріаршої курії УГКЦ призначено Преосвященного Владику Михаїла (Колтуна), Єпарха Сокальського — повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.

3 жовтня 2006 року у Києві відбулася презентація новоутвореної структури у Патріаршій курії УГКЦ — Відділу для силових структур. Серед головних завдань новоутвореної структури: координація душпастирської опіки з боку УГКЦ у Збройних силах України та пенітенціарній системі, здійснення співпраці між УГКЦ та силовими структурами у питаннях душпастирської опіки військовослужбовців та ув'язнених тощо.
Владика Михаїл також представив двох своїх безпосередніх співробітників: о. Любомира Яворського, якого призначено референтом для душпастирства в Збройних силах України та диякона Костянтина Пантелея, референта для душпастирства в пенітенціарних закладах України.
«Ми маємо співпрацювати у цій ділянці (капеланському служінні), — наголосив Владика Михаїл. — Ніхто із військовослужбовців не має бути утисненим у праві визнавати та реалізовувати свої релігійні переконання».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ