Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), Єпископ-помічник Верховного Архієпископа, відвідав Золочів та Гошів

У ці дні Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), Єпископ-помічник Верховного Архієпископа, перебував у Західній Україні. Він зокрема відвідав монастирі Отців Василіян у Золочеві (Львівська обл.) та Гошеві (Івано-Франківська обл.). В обох монастирях Владика Діонісій відслужив Архієрейські Божественні Літургії: у Золочеві – з нагоди празника Вознесіння ГНІХ, у Гошеві – з нагоди сьомої неділі по Воскресінні. Про це повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.
Єпископ-помічник Верховного Архієпископа прибув до Золочева на запрошення о. ігумена Тарасія Тижника, ЧСВВ. У Літургії взяли участь близько 5 тис. вірних і тому богослужіння відбулося на церковному подвір'ї. Із Владикою Діонісієм співслужили 10 священиків, між ними о. Григорій Гриньків, протоігумен української провінції ЧСВВ, колишні ректори Василіянської семінарії.
У проповіді владика, нав'язуючи до події вознесіння Ісуса Христа, зокрема наголосив, що у цей день можемо ствердити, що Господь досконало сповнив свою місію на землі. «Кожний з нас має своє завдання, єдине і неповторне, у цьому житті. Кожний без виїмку. Якщо ми не сповнимо нашої місії, ніхто її не заступить, не повторить. К ожний може її сповнити, навіть та особа, що інколи здається непридатна для цього: неповносправна, невиліковно хвора, спаралізована, - сказав проповідник, а тоді додав, - Бог поставив кожну особу у цьому світі, щоб світ став кращим».
У неділю, 4 червня, Владика Діонісій відслужив Архієрейську Божественну Літургію перед чудотворною іконою Гошівської Матері Божої, до якої завжди прибуває багато прочан з різних куточків України. Цієї неділі у Гошеві молилися вірні з двох деканатів Івано- Франківської єпархії: Бурштинського і Більшовицького. На інших Літургіях, які були відслужені у цей день Владика Діонісій проповідував та сповідав.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ