Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Презентували проект „Стратегії розвитку Львівщини до 2015 року”

Відбулась презентація проекту розвитку Львівщини до 2015 року за участю представників Львівської облдержадміністрації та голів депутатських комісій. Під час презентації проекту розвитку Львівщини обговорили основні напрямки стратегії, а також шляхи їх реалізації.

Як зазначив голова Львівської ОДА Петро Олійник, на жаль, Львівщина не змогла реалізувати всі свої можливості. Депутати минулого скликання не змогли прийняти стратегію, тому така місія буде покладена на плечі нових депутатів, які зобов’язані прийняти її, аби Львівщина мала стратегічну лінію, по якій рухатися далі. Своєю чергою, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник пообіцяв, що стратегія розвитку буде розглянута і прийнята на сесії восени.
За словами заступника голови ЛОДА Валерія П’ятака, розробляти стратегію почали ще 2005 року. Головна мета – покращення якості життя громадян, залучення інвестицій, розвиток економіки регіону. „Стратегія має стати для Львівщини таким документом, як Конституція та Біблія. Вона є визначальною для роботи з інвесторами. Це не галузева стратегія, а функціональна”, - зазначив Валерій П’ятак.
Загалом Стратегія має 4 основні пріоритети: Львівщина як регіон сталого розвитку, як ворота до ЄС, чисте екологічне середовище, культурний та екологічний центр, високопрофесійна база працівників та науковців. За словами Валерія П’ятака, щоб реалізувати Стратегію, треба переходити на нову систему управління. Ціллю має стати ствердження Львова як економічної столиці Західної України. За словами Петра Олійника, до 2015 року на Львівщину планується залучити 2 мільярди доларів інвестицій, а середня зарплата становитиме не менше тисячі доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ