Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Чехії запропонував скасувати антиросійські санкції

Президент Чехії Мілош Земан запропонував Європейській Раді обговорити питання скасування санкцій проти Росії, - Громадське.

Під час зустрічі з чеськими послами у Празькому граді Земан зазначив, що підтримує позицію прем’єр-міністра країни Андрія Бабіша, який виступив за скасування антиросійських санкцій.

«Ці обмеження нікому не вигідні. Я радий, що прем’єр-міністр публічно заявив, що вони неефективні», — сказав президент Чехії.

Він запропонував Єврораді розпочати обговорення питання скасування санкцій проти РФ.

«Новий уряд Італії виступає проти санкцій, а Австрія після візиту (президента РФ Володимира — ред.) Путіна заявляє про те ж саме. Чехія повинна бути активною в цьому питанні», — наголосив Земан.

Раніше прем’єр Чехії Андрій Бабіш заявив, що країна більше не прийме жодного біженця, бо приймає українців.

Нагадаємо, віце-прем'єр і міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні на прес-конференції в Москві заявив, що Італія «агітуватиме» за зняття санкцій з Росії.

Також Сальвіні заявив, що вважає анексію Росією Криму «законною», а революцію в Україні — «фальшивою». МЗС України викликало посла Італії через цю заяву.

Зазначимо, що після візиту Путіна на весілля міністерки закордонних справ Австрії Карін Кнайсль канцлер країни Себастьян Курц заявив, що політика Австрії щодо Росії не змінилася.

24 серпня Сполучені Штати опублікували список нових санкцій проти РФ, запроваджених через використання хімічної зброї.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ