Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Президент Франції назвав напад на Charlie Hebdo терактом

Президент Франції Франсуа Олланд назвав терактом напад на співробітників сатиричного журналу Charlie Hebdo у центрі Парижа. Глава держави прибув на місце події, після чого планує скликати екстрену нараду кабінету міністрів. Про це повідомила Lenta.ru за інформацією Agence France-Presse.

Після атаки на Charlie Hebdo у Парижі оголошено найвищий рівень терористичної небезпеки.

За останніми даними, в результаті стрілянини загинули 11 людей, ще четверо перебувають у критичному стані. Серед загиблих - двоє поліцейських і дев'ять співробітників журналу.

Вранці в середу, 7 січня кілька чоловіків увірвалися в будівлю редакції і відкрили вогонь по співробітниках тижневика. Повідомляється, що нападників було троє.

Сатиричний журнал Charlie Hebdo був заснований в 1969 році. У 1981 його випуски припинилися, проте журнал був відроджений через 11 років. Скандальну популярність Charlie Hebdo отримав у 2006 році, надрукувавши карикатури на пророка Мухаммеда, які раніше були опубліковані в данському виданні Jyllands-Posten.

В 2012 році на тлі заворушень через фільм «Невинність мусульман» Charlie Hebdo опублікував нову серію карикатур. Після цього на адресу керівництва тижневика надійшло безліч погроз.

REUTERS

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ