Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент хоче відгородити місцеве самоврядування від впливів політиків – Степан Гавриш

Законопроекти, які стосуються реформування органів місцевої влади, подані цими днями Президентом України Віктором Ющенком на розгляд Верховної Ради України, покликані відгородити місцеве самоврядування від політичного впливу. Таку думку у коментарі „Гал-info” висловив суддя Конституційного суду Степан Гавриш.
„Логіка Президента є ясною і зрозумілою, – каже Гавриш. – Оскільки сьогодні місцеве самоврядування багато в чому залежить від політичних сил, які прийшли до влади по партійних списках у регіонах, Президент хоче відгородити місцеву владу від партійних впливів”.
На думку Гавриша, у регіонах склалася ситуація, коли немає адекватного народного представництва у місцевих органах влади. „Місцеві органи влади на рівні областей та районів залежать від партійних списків, а це викривляє ситуацію, – каже Гавриш. – Законопроекти Президента покликані певною мірою стабілізувати ситуацію на місцях”.
На думку Гавриша, подані Президентом законопроекти приведуть законодавство у відповідність Конституції, і дозволять більш ефективніше працювати місцевій владі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ