Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Президент хоче запровадити референтні ціни на ліки

Кабінет Міністрів України має поступово запровадити європейський підхід застосування референтних цін до державного регулювання вартості ліків. Відповідне доручення під час розширеного засідання Уряду дав Президент України Віктор Янукович.Прес-служба Президента України Віктора Януковича

«Не може бути так, щоб той самий імпортний препарат в Україні продавався за значно вищою ціною, аніж у наших сусідів. Держава повинна захистити інтереси людей і навести порядок у ціноутворенні», - наголосив Глава держави, відзначаючи доцільність застосування в Україні світової практики встановлення референтних цін. 

«Робити ці кроки треба, безумовно, обережно і поступово», - наголосив Віктор Янукович, зазначивши, що почати потрібно з пілотної групи ліків для тих категорій громадян, які їх найбільше потребують. Він зокрема зазначив, що 7 млн. пенсіонерів регулярно вживають ліки від гіпертонії, а Україна за рівнем смертності від серцево-судинних захворювань випереджає сусідні країни.

«Маємо забезпечити, щоб за ті самі ліки українські пенсіонери не платили в рази більше, аніж вони насправді коштують», - наголосив Глава держави. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ