Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент Любліна та мер Львова обговорили подальшу співпрацю міст

Минулого тижня Львів відвідала делегація з Любліна на чолі з президентом Любліна Адамом Васілевським. Делегація налічувала 70 людей, серед яких були мешканці Любліна, представники вищих навчальних закладів, журналісти та громадські діячі. У суботу, 12 січня, в приміщенні Палацу мистецтв відбулася 10-та щорічна «оплаткова» зустріч католиків у Львові. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.
Також під час перебування у Львові президент Любліна Адама Василевського зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим. Під час зустрічі обговорили комунальні проблеми міста, а також шляхи співпраці обох міст, яка в останні роки значною мірою активізувалась.
Нагадаємо, угода про співпрацю між Львовом та Любліном була підписана 15 січня 2004 року. В рамках угоди було реалізовано такі проекти: «Зінтегроване туристичне маркування міста Любліна» (внаслідок якого Львівська міська рада отримала дофінансування проекту «Створення туристично-інформаційної інфраструктури Львова»); «Ягелонський ярмарок 2007» та «Стратегія транскордонної співпраці Люблін-Луцьк-Львів-Івано-Франківськ».
В планах на 2008 рік є реалізація проекту «Люблін-Львів: Міста кіно», метою якого є збільшення привабливості обох міст.
Оплаток (слово походить з латинського oblatum (дар пожертви) – це тонесенька облатка з прісного хліба. «Оплаткова» зустріч – традиція у римо-католицькій церкві, яка зберіглася у Польщі та серед польського населення у світі. Ділення оплатком при різдвяному столі є символом поєднання, взаємопрощення, знаком любові та приязні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ