Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент має повернути закон про внесення змін до Конституції на переголосування у ВР, - екс-міністр юстицій

На думку екс-міністра юстиції, президента Інституту правової політики Миколи Оніщука, Президент України повинен відмовитися підписувати та оприлюднювати закон про внесення змін до Конституції та повернути його у Верховну Раду для переголосування. Про це повідомили в Інституті правової політики.

“Реалізація парламентом функцій народовладдя потребує неухильного дотримання Верховною Радою вимог, визначених Основним Законом щодо порядку внесення змін до конституції. Неособисте голосування, тобто картками відсутніх народних депутатів, в тому числі і проти їх волі, безумовно є порушенням вимог ч. 3 ст. 84 Конституції України, яка передбачає, що голосування на засіданнях ВРУ здійснюється народним депутатом особисто”, - зауважив  Микола Оніщук.

З огляду на те, що президент України є гарантом дотримання Конституції саме він, за словами Миколи Оніщука, має відіграти вирішальну роль у дотриманні конституційної процедури внесення змін до Основного закону.

“Адже, за Конституцією, Україна є правовою державою. Це означає зокрема верховенство основного закону та необхідність органам державної влади та посадовим особам діяти в межах своїх повноважень лише на підставі та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України”, - підкреслив Президент Інституту правової політики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ