Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Президент нагородив орденом "За мужність" ветерана Другої Світової війни

Президент нагородив орденом "За мужність" ветерана Другої Світової війни Івана Залужного, - прес-служба Президента України.

Президент Петро Порошенко підписав Указ про нагородження орденом «За мужність» III ступеня учасника Другої світової війни 1939 — 1945 років Івана Залужного.

«Є люди епохи. Один з таких - Іван Анікейович Залужний. Дякую Вам, що захищали Україну тоді і що захищаєте її тепер. Дякую Вам за подвиг, за Вашу патріотичну позицію та за те, що надихаєте нове покоління захисників України», - зауважив Глава держави на своїй сторінці у Facebook.

Ветеран отримав нагороду за особисту мужність і самовідданість, виявлені у період Другої світової війни, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та патріотичне виховання молоді.

10 травня цього року Глава держави зателефонував і привітав Івана Залужного із сторіччям. Раніше Президент також зустрічався з ветераном у Запоріжжі, де вони разом вшанували пам’ять загиблих українських захисників. У серпні 2014 року онук Івана Залужного - офіцер Іван Гутник-Залужний був вбитий російсько-терористичними військами на Сході України. Військовий посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ