Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Президент наказав у лютому перейти до практичної роботи щодо підготовки до Євро-2012

Під час засідання координаційної ради з питань до підготовки до проведення фінальної частини Євро-2012 в Україні Президент України Віктор Ющенко окреслив чіткі часові рамки заходів, які мають бути здійснені до 2012 року. Про це повідомляє офіційний веб-сайт глави держави.
Відповідно до позиції Віктора Ющенка, спортивна частина споруд і стадіони мають бути повністю готові до 2010 року. Дороги та інша відповідна інфраструктура – до 2012 року. Всі вони мають відповідати кращим міжнародним технічним вимогам.
Президент нагадав про свою умову: в січні мають бути завершені всі підготовчі організаційні заходи, а з лютого повинна повною мірою розпочатися вся масштабна практична робота.
У рамках цієї роботи на місцях мають бути визначені і затверджені всі вичерпні й конкретні плани заходів. Віктор Ющенко категорично наполягає, щоб розробка та невідкладне затвердження програм та деталізованих планів приймаючих міст та областей велися прискореними темпами і завершилася протягом 10 днів.
Президент сформулював низку завдань щодо розвитку транспортної, туристичної та готельної інфраструктур. При цьому він зробив акцент на тому, що ця робота має відбуватися за продуманим узгодженим планом із визначеними пріоритетними об’єктами, що мають бути внесені до відповідних реєстрів.
Як окремий стратегічний напрям підготовки до Євро-2012 Президент визначив залучення інвестицій, у тому числі іноземних, а також державне фінансування.
Глава держави також поставив вимогу протягом 7 днів направити до Секретаріату Президента проекти законодавчих ініціатив, які мають стимулювати інвестиції у проекти з підготовки чемпіонату.
Він також вказав на такий важливий ефект Євро-2012, як міжнародне представлення української культури. У зв’язку з цим, Президент поставив завдання серйозно подумати над розвитком всієї культурно-просвітницької і туристичної інфраструктури.
Нагадаємо, що сьогодні у Києві відбулося засідання Координаційної ради з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. На засіданні був присутній міський голова Львова Андрій Садовий, який повинен був доповідати про ситуацію з підготовкою у Львові.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ