Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент підписав закон про імперативний мандат

Вчора, 5 лютого, Президент Віктор Ющенко підписав закон про імперативний мандат, який раніше вважав недемократичним і неконституційним.
         «Я не чула, щоби Президент називав закон про імперативний мандат недемократичним. Якщо Віктор Ющенко підписав цей закон, то відповідно він вважає його демократичним, а найголовніше – конче потрібним сьогодні Україні», – про це вчора, 5 лютого, у прямому ефірі одного з київських телеканалів заявила лідерка БЮТ Юлія Тимошенко.
            «Я хочу вірити в те, що Президент послідовний в своїй політиці, тому якщо він підписує закон, то значить цей закон відповідає всім вимогам. Я переконана, що Віктор Ющенко розуміє, що закон про практичну відповідальність депутатів місцевих органів влади – це закон, який припинить корупцію депутатів на місцевому рівні», – зазначила Тимошенко.
            Водночас на запитання, чи давала вона обіцянку Президенту не підтримувати такі три закони – про Президента, РНБО і зовнішню політику в обмін на підписання закону про імперативний мандат, лідерка БЮТ відповіла : «Я можу твердо сказати, що закон про Президента, про РНБО про Конституційний Суд ми підтримаємо тільки в спільній редакції демократичних сил».
Нагадаємо, що вчора, 5 лютого, Президент Віктор Ющенко підписав закон про імперативний мандат. «Я підписав закон про імперативний мандат, виходячи з того, що 362 депутати висловились на підтримку такого бачення політичної волі депутата місцевого рівня», – сказав Віктор Ющенко.
            Нагадаємо, що раніше Президент говорив, що не підпише закон про імперативний мандат, оскільки вважав його неконституційним і недемократичним.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ