Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент подякував Франсуа Олланду за роль у Нормандських переговорах та запровадженні санкцій проти РФ

Президент України Петро Порошенко подякував колишньому Президенту Франції Франсуа Олланду за роль у запровадженні санкцій проти Російської Федерації.

Глава держави привітав колишнього Президента Франції в Києві, нагадавши, що востаннє Франсуа Олланд був в Україні разом з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель в складні для країни часи, на початку 2015 року.

Глава Української держави подякував, що в саме в Нормандії був ініційований Нормандський формат, який дозволив спільними зусиллями створити світову коаліцію і забезпечити єдність Європейського Союзу на підтримку України в протидії російській агресії. Він також подякував за рішення Франсуа Олланда зупинити бізнес із постачання кораблів типу «Містраль» РФ у зв’язку з незаконною анексією Криму і агресією проти України на Сході. Президент нагадав і про багатогодинні переговори у Мінську.

Глава Української держави зазначив: «Починаючи від нашого спільного маршу по Парижу після терористичної атаки на Шарлі Ебдо, коли весь світ продемонстрував солідарність з Парижем, з Францією, з французьким народом, і закінчуючи вашим блискучим виступом на раді Європейського Союзу, закликаючи колег прийняти і продовжувати санкції проти Російської Федерації аж до повного виконання Росією Мінських угод - мені особливо приємно, що ви представляли не тільки велику Францію і знаменитий французький народ, але ви з Ангелою (Меркель – ред.) представляли весь Європейський Союз, який був об’єднаний під вашим блискучим лідерством».

У свою чергу, Франсуа Олланд зауважив, що із започаткуванням Нормандського формату відбулося багато зустрічей і телефонних розмов. «З огляду на ту роль, яку мені судилося зіграти в укладенні цих домовленостей, я і досі відчуваю велику відповідальність за впровадження тих угод», - зазначив колишній Президент Франції. Він наголосив, що підтримує всі зусилля і будь-яку політику, яка спрямована на доведення і втілення в життя Мінських угод. «По-перше, Європейський Союз має і надалі підтримувати Україну. По-друге, тиск на Росію варто зберігати, включаючи санкції, які накладені», - підкреслив він.

Франсуа Олланд зауважив, що за його рішення по «Містралям» критикували всередині Франції. «Але це був необхідний сигнал, який я мусив тобі надіслати аби поставити Росію перед необхідністю бути відповідальною. Ми не могли підтримати країну в час, коли вона вдається до агресії», - наголосив колишній Президент Франції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ