Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Польщі бажає, щоб "справа Тимошенко" якнайменше впливала на переговори України з ЄС

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає за необхідне знайти реальний вихід із ситуації навколо ув’язнення Юлії Тимошенко.

"Мені здається, що варто знайти реальний і прийнятний вихід із цієї ситуації, а не тільки політично використовувати ці труднощі у відносинах між Україною і ЄС", - сказав Коморовський на брифінгу після зустрічі з президентом Віктором Януковичем у понеділок у Києві, повідомляє УП.

Він також додав, що через кілька годин обговорить ситуацію, що склалася навколо Тимошенко, із представниками опозиції в посольстві Польщі в Україні.

Президент Польщі відзначив, що бажає, щоб "справа Тимошенко" якнайменше впливала на контекст переговорів України з ЄС щодо Угоди про асоціацію.

"Я знаю, що в деяких країнах-членах ЄС і в багатьох суспільствах ця справа викликає багато емоцій. Є важливі справи, але, крім цього, є і найважливіші справи", - сказав Коморовський, відзначивши, що найважливішою справою є, без сумніву, європейська інтеграція України.

"І в той же час, ми розуміємо, що справа Тимошенко є важливою і вона має вирішитися таким чином, щоб створити відповідну оцінку України з боку ЄС, оскільки ці країни будуть парафувати Угоду про асоціацію і створення зони вільної торгівлі", - відзначив він.

Коморовський також відзначив, що сподівався на декриміналізацію ст.365 Кримінального кодексу України, по якій була засуджена Тимошенко.

Як стало відомо УП, увечері Коморовский зустрінеться з лідером БЮТ Олександром Турчиновим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ