Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент повинен вимагати, щоб антикризова коаліція відмінила всі прийняті антиконституційні закони — Тарас Стецьків

Президент не повинен скликати „круглий стіл” із парламентськими силами, поки антикризова коаліція не відмінить всіх антиконституційних законів, які вона прийняла, — переконаний радник Віктора Ющенко, один із лідерів „Народної самооборони” Тарас Стецьків.
 „Буде чи не буде скликаний „круглий стіл” політичних партій — від відповіді на це питання дуже багато залежить. Якщо президент скличе „круглий стіл”, який швидше за все назвуть другим Універсалом, автоматично виникає багато запитань. Половину минулого року і січень цього року Партія регіонів, обіцяючи Президентові одне, буквально за день чи два робила зовсім протилежне, а Президент далі продовжує кликати її на переговори. Про що там можна домовитися? Поки антикризова коаліція не повернеться в конституційне поле, поки не відмінить всі антиконституційні закони, які прийняла, насамперед, закон про Кабінет Міністрів, а також не виконає свою обіцянку, дану главі держави, повернутися до закону про Держбюджет на 2007 рік і встановити мінімальну заробітну плану і пенсію і розмірі 400 гривень, – не може бути ніякої мови про якісь „круглі столи”. Президент не може в такому випадку йти на якісь „круглі столи”, бо суспільство цього не зрозуміє, антикризова коаліція весь час нападає на Віктора Ющенка, а він йде з ними на переговори… Це просто абсурд. Якщо цей „круглий стіл” відбудеться, то це означатиме, що в Україні і надалі буде політика компромісу і хитань, і „Наша Україна” через деякий час може знову спробувати домовитися з регіоналами”.
Нагадаємо, глава держави ініціював проведення „круглого столу” із політичними силами, що входять в парламент, який мав би відбутися 14 лютого.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ