Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Польщі

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із Головою Ради Міністрів Республіки Польща Евою Копач. Повідомила прес-служба Президента України.

Петро Порошенко подякував польському Прем’єр-міністру за ефективну реалізацію домовленостей, досягнутих під час останнього державного візиту до Польщі 17-18 грудня 2014 року. Глава держави особливо відзначив динаміку двостороннього військово-технічного співробітництва та співпрацю у гуманітарній сфері, що демонструє високий рівень взаємодії між обома країнами. «Ми щиро вдячні за гуманітарну допомогу, яку Уряд Польщі та польські неурядові організації надають Україні. Було дуже символічно, коли переселенці з Донбасу у Харківській бласті отримали найнеобхіднішу гуманітарну допомогу із Польщі», - відзначив Президент.

Глава держави також подякував за підтримку України з боку Польщі під час останнього засідання Європейської Ради, де Прем’єр-міністр Польщі озвучила ініціативу сприяти організації подальшої гуманітарної допомоги під егідою ЄС.

Петро Порошенко привернув увагу Еви Копач до необхідності збільшення рівня макрофінансової допомоги для України з боку ЄС.

Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі. Президент засудив дії бойовиків, які, незважаючи на режим припинення вогню, продовжують обстріли, а також те, що триває надходження зброї, бойовиків та військової техніки з боку російського кордону. «Це виглядає жахливо, особливо в той час як весь світ, вся Європа, в тому числі Україна і Польща, співчувають жертвам терористичного акту, що відбувся у Парижі 7 січня та співпереживають за людей, що сьогодні стали заручниками терористів», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент підтвердив готовність провести двосторонню зустріч із Евою Копач під час її майбутнього візиту до Києва 19 січня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ